Itt kötöttük meg az utasbiztosításunkat.

Szponzorált tartalom

Pannonsafe utasbiztosítás
Pannonsafe utasbiztosítás

Bevallom, régebben egyáltalán nem foglalkoztam azzal, hogy az utazásokhoz bármiféle biztosítást is kössek. Mindig úgy voltam vele, hogy olyan szerencsétlen nem lehetek, hogy nagy baj történjen – spoiler: de igen -, így ez valahogy kimaradt.

Arról se hallottam soha, hogy a barátaim azt ecsetelték volna, hogy hú, most hol kössék meg az utasbiztosítást, és a helyzet az, hogy szerintem ez nincs is annyira a köztudatban. Persze, mindenki tudja, hogy ez egy létező dolog, és van ilyen, de ennyi. Na meg ugye, a hozzáállás, ami nálam is jellemző volt: velem úgysem történhet semmi baj. Legalábbis olyan nem, amit ne tudnék pikk-pakk megoldani. De volt egy út, ami felhívta a figyelmemet ennek ellenkezőjére. Síelni mentünk, és minden elromlott, ami csak elromolhatott: eltört a csuklóm, elveszett a csomagom. Én meg ott álltam, egy borsos kórházi számlával a kezemben, ruhák nélkül pár napig.

Úgyhogy ebből tanulva, amikor két éve Ausztráliába utaztunk, az első dolgom volt, hogy megnéztem a lehetőségeinket. Végül a PannonSafe utasbiztosítás volt az, ami mellett letettük a voksunkat. Hogy miért? Elsősorban azért, mert már évek óta a szakmában vannak, és az ügyfél elégedettségeiket látva, biztos voltam abban, hogy nekünk is tudnak segíteni, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő utasbiztosítást.

Mert egyébként ezzel foglalkoznak. Tehát ők nem egy konkrét biztosító cég, hanem egy alkusz cég, akik segítenek ebben. Azért érdemes a PannonSafe-nél utasbiztosítást – és más jellegűt is egyébként – kötni, mert a létező összes biztosítást számításba veszik, tehát nem Neked kell eligazodnod a hatszáz biztosító, hatmillió ajánlata között, mert szakértői segítséget nyújtanak.

Amúgy, teljesen véletlenül találtam rájuk, és a legelső dolog, ami felkeltette a figyelmem, az nyilván a honlapjuk volt. Egy nagyon jól áttekinthető és egyértelmű menüpontokkal bíró weboldal el. Ami szerintem elég fontos, főleg a biztosítási területen, ami már alapból sokaknak egy nagy útvesztő – nekem is az, nyugi.

Mindemellett pedig informatív és hasznos információkat is lehet olvasni itt, így tudtam meg én is például azt, hogy az utasbiztosításhoz lehet kötni egyéb kiegészítőket is. Ilyen egyébként a poggyászokat érintő események is, úgyhogy azonnal tudtam is, hogy nekem ilyen fog kelleni, kerül, amibe kerül. De még jogvédelemre is lehet kiegészítőt kötni! Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen jogi probléma adódna egy külföldi út során, akkor sem maradunk magunkra. Ez szerintem tök jó, és fontos, mert más országokban eltérőek lehetnek a törvények, és ugye, ahogy a jó öreg mondás is tartja, ha nem ismered a törvényt, az nem ment fel az esetleges büntetés alól. Ezt azért nem igényeltem, és remélem, hogy soha nem lesz ilyen jellegű tapasztalatom. De hát, ki tudja, ugye.

Na de visszatérve: PannonSafe utasbiztosítás. Van az oldalon egy online kalkulátor, aminek segítségével mi magunk is kutakodhatunk a biztosítók ajánlatai között. Itt be lehet állítani egy-két dolgot, hogy mit szeretnénk, milyen elképzeléseink és elvárásaink vannak az utasbiztosításunkkal szemben. Én is megpróbálkoztam vele, és egyébként nem bonyolult, de mégis inkább úgy döntöttem, hogy a PannonSafe szakértőire bízom magam, az a biztos.

Egyébként, nekem nagyon jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban: nem akartak semmit rám erőszakolni, és teljes mértékben figyelembe vették az én elképzeléseimet. Megmondtam, hogy mit szeretnék és mennyiért. Persze, ez azért ennyire nem egyszerű, szükség van kompromisszumokra, de ezeket sem volt nehéz megkötni, mert nagyon rugalmasan álltak hozzám és éreztem, hogy nem a lehúzás a cél, hanem tényleg a lehető legnagyobb szakértelemmel igyekeztek nekem segíteni.

Hamarosan meg kell újítanom a lakásbiztosításomat is. És hogy mit fogok tenni? Hát felkeresem újra a PannonSafe utasbiztosítási szakérői mellett, a lakásbiztosítási szakértőiket is!