Már nem utópia az energetikai tanúsítvány online elérhetősége.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány online
energetikai tanúsítvány online

Micsoda? Már nem utópia az energetikai tanúsítvány online elérhetősége? Na jó, nyilván ezt nem úgy kell érteni, hogy egy avatárral, vagy mesterséges intelligenciával kell felméretni virtuálisan a lakást. Inkább csak arra gondolok, hogy egyszerűen, online is meg lehet rendelni ezt a szolgáltatást, anélkül, hogy bármilyen üzletbe bementünk volna és személyesen kértünk volna bárkit arra, hogy mérje fel a lakást. Szerintem már ez is óriási könnyedséget jelent, mert függetlenül attól, hogy már a 21. századot írjuk, sokszor mégis úgy érzem, hogy nagy szónak számít, ha valamit online is el lehet intézni. Sokszor kötik még az ügyeket a személyes megjelenéshez…

De az e-tanusitas.eu-nál erről szó sincs szerencsére, itt simán van lehetőség az online ügyintézésre. A honlapjukon található elérhetőségeken fel kell keresni őket és onnantól már minden megy magától. A telefonos megbeszélést követően házhoz fog menni egy mérnök, akinek az a feladata, hogy felmérje az ingatlan állapotát. Megnézi a nyílászárókat, a szigetelés és minden olyan berendezést, aminek az energetikai besorolás szempontjából döntő szerepe lehet. Tehát például a fűtési rendszert, a vízmelegítő rendszert, vagy ha van, akkor a megújuló energiát hasznosító rendszereket. Ez utóbbiaknak nyilván jó hatása lesz a besorolás eredményére. Nagyban meg tudja gyorsítani ezt az egész procedúrát az, hogyha a rendelkezésre álló műszaki dokumentumokat már előre kikészíti a megrendelő. Ezeken olyan információk lehetnek, amik tényleg megkönnyítik a felmérést végző szakember munkáját.

Gyakorlatilag ezen a személyes felmérésen kívül minden más online formában zajlik. Ugyanis az elkészült energetikai tanúsítványt is általában e-mailben kérik a megrendelők. Persze meg lehet rendelni futárral is, de tulajdonképpen értelmetlen, hisz úgyis csak a dokumentum sorszámára van szükség egy szerződéskötésnél. Szóval legyetek zöldek és ne rendeljetek feleslegesen futároktól ilyesmit. Helyette ott van az energetikai tanúsítvány online. Minden szükséges tartalommal és információval egy olyan tárhelyen, ahol nem érheti baleset – minthogy, mondjuk, megrágja a kutya.