Az alkoholizmus leküzdésének kulcsa.

Szponzorált tartalom

ez az intézet
ez az intézet

Miért is olyan nehezen megközelíthető kérdés az, hogy hogyan kezdjünk neki egy alkoholista kezelésének?  Elsősorban azért, mert általában ezt kevesen ismerik be maguknak. Ez a tagadás fakadhat a szégyenérzetükből vagy a változásra való hajlam teljes hiányából. Pontosan ezért vannak különösen nehéz helyzetben a hozzátartozók és a barátok. Nehezen érik el, hogy megtörténjen a felismerés az alkoholfüggő részéről, és amíg ez nem következik be, nem csak a beteget, hanem a környezetét is rombolja.

Azonban, ha végre megtörténik a beismerés és akarat is van a változásra, onnantól kezdve ez az intézet hatalmas lökést adhat a további úton, mely végül oda vezet, hogy megtörténik a felépülés ebből a borzalmas állapotból. A statisztikák alapján erre igen jó az esély, hiszen a kliensek 70-75 %-a jelentős mértékben képes az állapotán javulást elérni. Ez egy kiváló aránynak számít az alkohol elleni küzdelem tekintetében.

Miben rejlik ez a siker?

Ebben az intézetben tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy egy alkoholista kezelése hogyan lehet a lehető leghatékonyabb. Ezt köszönhető az ott dolgozók szakértelmének és tapasztalatuknak. A weboldalon lehetőségünk van az intézeti alkalmazottakról is olvasni. Itt az is kiderül, hogy a szakmai háttér mellett sok esetben első kézből szerzett tapasztalattal is rendelkeznek az alkoholizmus betegségével kapcsolatban. Ők maguk is átestek már ezen a nehéz helyzeten, de képesek voltak a felépülésre.

Ezeknek az embereknek a tanácsaival és együttérzésével ellátott betegek könnyebben képesek megnyílni és így a felépülési program is jóval hatékonyabban mehet végbe.

A felépülési program után ráadásul továbbra is tartják a kapcsolatot a kliensekkel, így biztosítva a sikeres, tartós eredményt.